Det farlige stoffet GHBGamma hydroksy butyrat (GHB) er et stoff som populært blir kalt flytende ecstasy, og det er blitt beryktet fordi det har hårfine marginer mellom kalkulert rusvirkning og livsfarlige overdose.. Ettersom det er svært kort vei mellom en dose som gir rus og en dødelig dose, har den vært årsaken til overdoser med dødelig utgang.. GHB er fryktet fordi det har forekommet tilfeller der det er blitt puttet i drinken til personer på utesteder. GHB blir i dag illegalg framstilt og omsatt som tabletter, i pulverform eller flytende på små flasker..

 

Grunnen til at jeg tar opp dette temaet er fordi GHB er kommet i bruk blant unge mennekser i Sunndal, (hvor jeg bor) og andre plasser.. Her lønner det seg å passe godt på drinkene sine på utestedene, men likevel så er det utrolig fort gjort at noen kan putte ting oppi drinkene.. Snur man seg for å snakke med sidemann kan faktisk noen være rask nok til å putte stoffet oppi glasset ditt - uansett hvor mye du tror du passer på drinken din er det likevel stor sjanse for at noen kan putte det oppi. 

Jeg kjenner jeg blir både irritiert og sint.. Vil dem ødelegge seg selv får det være deres sak (ja det er trist at folk driver med dette,) men da kan de for i helvette hold GHB'en for seg selv og ikke lek med andre's liv.. Putter man det i drinkene til folk, må de tenke over at de kan begå et mord hvis det ender med dødsfall, noe som faktisk har skjedd - desverre..


Deler denne lenken med dere om Sunndalingen Knut Inge som var døden nær etter noen trolig puttet GHB i glasset hans.. 

Trykk på teksta eller bildet for å komme til saken..

...


Tenk om dette kunne ha vært deg, din kjæreste eller venner og folk du bryr deg om... Del gjerne avis lenken videre på blogg og fb.. ______________________________________________________________________________


Q : Hva mener dere om dette ?
Q : Hvilket syn har dere om GHB og andre narkotiske stoffer ?
____________________________________________________________________________


 

Vanja - Min lille verden

06.10.2012 kl.18:12

Kine. Min blogg, min hverdag, : Takk :))

Anette Røsand

06.10.2012 kl.18:29

Jeg var på en fest for en del år siden der det var mennesker som tok GHB,endte opp med at en av jentene der ikke kom til bevisshet igjen og jeg var den som ringte ambulansen,jeg måtte ta henne med ned på gaten fordi han som bodde der nekta for at ambulansepersonellet skulle komme inn i leiligheten hans. Heldigvis gikk det bra med jenta,og om det er noen som ruser seg på fest går jeg. Heldigvis er jeg blitt voksen og det er ikke så mange i mitt miljø som driver på med dette eller andre rusmidler. Er grusomt :/

Vanja - Min lille verden

06.10.2012 kl.18:40

Anette Røsand: Huff herregud, ja det er grusomt :s Godt å høre at det gikk bra med jenta. Trist at folk skal holde på med dritten der, fatter det bare ikke. Desverre kan andre bli involvert i det også, som ikke vil ha noe som helst med det der å gjøre..

theresekristina

06.10.2012 kl.21:54

Forstår virkelig ikkje korleis får seg til å gjer sånt.

Vanja - Min lille verden

07.10.2012 kl.11:17

theresekristina: Ikke jeg heller! Har sett hva narkotika gjør med folk, og det er et trist syn å se at det ødelegger dem!

annayasmin

11.10.2012 kl.11:55

Kjempebra innlegg, og ikke minst veldig opplysande!! Det er sykt korsn andre kan fucke med andres liv, det e bare så trist at konsekvensane blir så stor..Narkotika e så unødvendig!

Vanja - Min lille verden

11.10.2012 kl.13:06

annayasmin: Heilt sjukt ka folk e i stand te å gjør! Heldigivs har Politiet innpå her skjerpa seg no, dem driv å ransake leilighet og bilan te folk for tia, og allerede e det flere som har blitt tatt på 2-3 uka. På tide syns e :)

Rina - Tullebart

14.10.2012 kl.22:38

Uff, jeg er veldig enig med deg.. Skal de først drive med stoffet, så kan de holde det for seg selv, ikke drive og ruse eller i verste fall, drepe noen andre.. Jeg tar avstand fra narkotiske stoffer generelt, blir bare redd når jeg hører om det..

wireless

14.10.2012 kl.23:17

Nå har vel ikke GHB så mye med extasy(MDMA) å gjøre. Stoffet ble fremstilt på 1960 tallet som medesin som fungerte både beroligende og bedøvende. GHB skrives ut i dag til mennesker som har narkolepsi.

Det kommer fram i det anerkjente tidsskriftet The Lancet, at Alkohol er skadligere for individet, enn hva det GHB er.

Det er nok dette stempelet som voldtekstdop, som gjør at GHB er fryktet av de fleste.

Når det gjelder de andre narkotiske stoffene, så håper jeg på en avkriminalisering. Cannabis bør bli underlagt en streng statlig regulert legal omsettning. Vi bør følge sveitsmodellen når det gjelder heroin og portugalmodellen når det gjelder de andre narkotiske stoffene.
hits