VoldtektsbølgenDa er det på tide å ta opp et viktig tema på bloggen min. Dette handler da om voldtektsbølgen i Oslo og andre plasser i Norge. Det har i år vært en voldsom økning i antall overfallsvoldtekter i Oslo i år. Ved utgangen av oktober var det registrert mer enn dobbelt så mange overfallsvoldtekter som i hele 2010. 51 om ikke mer overfallsvoldtekter i Oslo hittil i år. Det er flere voldtekter i Oslo enn i København og Stockholm. Tenk deg om de damene hadde stilt seg opp på en rekke nedover karl Johan. Det hadde blitt en ganske lang rekke, og en ganske tankevekkende og en tydelig måling på i hvor stor grad Oslo har fullstendig skjenet av sporet nå. Oslo - Norges hovedstad, voldektshovedstaden. Nei, noe burde gjøres for kvinner og menn som blir voldtatt (ja, også menn blir voldtatt, men ikke i så høy grad som oss kvinner.) Hvem skal fremdeles bli voldtatt før året er omme? Hvem skal voldtas neste år? Antallet overfallsvoldtekter har doblet seg siden 2010, hva blir tallet for neste år?

Er dette Norge?

 

Jeg leste en sak i Vg at en voldtektsmann fikk redusert straff fordi han er døv og oppfattet ikke at hun sa nei. Offeret har mistet troen på straffesystemet. Og jeg må si meg enig. Rettsystemet i Norge er til å skammes og skjemmes av. Jeg kjenner at jeg blir kvalm her jeg sitter å skriver som et olja lyn på tastaturet. Det er ikke noe rart folk er redde for å annmelde det når rettsystemet gir voldtektsmenn alt for liten straff.. Er man så syk i hodet å gjør noe sånt, så spiller det ikke noen rolle om man er døv eller har andre problemer. Hvis det hadde vært strengere straff her i Norge, så hadde det garantert blitt mindre voldtekt. Egentlig er det ikke rart folk voldtar når rettsystemet er helt på rævva - en gjeng tullinger har ikke noe i rettsystemet å gjøre! Dette bør skjerpes!

Er dette virkelig Norge?

 

 

 


 Q: Hva mener dere ?

 

Emelie

14.11.2011 kl.18:06

jeg har hørt at han døve bare fikk 1 års fengsel. sykt

Vanja - Min lille verden

14.11.2011 kl.18:08

Emelie: Ja det var det jeg skrev om å, reagerte så sykt på det! Som om det skal være noe unnskyldning liksom, det er så sykt!

Charlene

14.11.2011 kl.18:17

Tenk a, å få mildere straff fordi han var død og ikke hørte at hun sa nei.. Men må da vare totalt hjernedød om man ikke forstår kroppsspråket til en desperat jente!?

Jeg mener voldtekt burde straffes på lik linje med drap, for det er faktisk snakk om å ødelegge ett liv! Det finnes ingen garanti for at offeret vil få livsgløden tilbake, eller at hun/han noensinne vil slippe å slite med mareritt, frykt og psykiske problemer. For ikke å snakke om fysiske.

Æsj jeg blir kvalm selv. Bra du tar opp temaet, det er kjempeviktig at vi setter fokus på det selv:)

Linn - Hund, foto og hverdag

14.11.2011 kl.18:18

Straffen for å volta er alt for lav! Og, det er sykt hvor mange voldtekstsaker som blir henlagt iløp av ett år. Antallet som blir voltatt er sikkert høyere enn det som er registrert siden mange ikke tørr å dra til poilitiet, rett og slett fordi de er redde for å ikke bli trodd og bli "tvungen til å gå igjennom helvettet igjen" uten noen som helst mening.

Syntes det burde bli lovlig med pepperspray. Voldsalarm er noe alle jenter burde går med og kanskje vi bør lære oss litt selvforsvar i feks gymmen?

adamarieo

14.11.2011 kl.18:25

Synes det er helt sykt!..rett og slett.

letsmango

14.11.2011 kl.18:26

Triste saker :/ :( syntes de burde få flere politifolk til oslo !!!

emiliekvalegarborg

14.11.2011 kl.18:28

Synes det er helt forferdelig at det skjer sånne ting i Norge, som skal være så trykt for alle!

Vanja - Min lille verden

14.11.2011 kl.18:28

Charlene: Ja det er ganske sykt :s på tide at noe må gjøres her i Norge, blir drit kvalm av de som sitter i rettsystemet og bestemmer dommen til voldtektmennene..

Helt enig! Voldtekt burde straffes på lik linje med drap. Det kan faktisk ødelegge liv, det er vel noen som har tatt selvmord pga voldtekt.

Vanja - Min lille verden

14.11.2011 kl.18:31

mylife:

Uff jeg blir kvalm av tanken.. Blir provosert. Kanskje også på tide at vi får utdelt voldsalarm eller noe, pepperspray til å forsvare oss.

Skulle ha vært selvforsvar i gymtimen også kurs for de som måtte ønske det :)

Eva

14.11.2011 kl.18:32

Jeg har ikke en gang ord .. er så forferdelig

Charlene

14.11.2011 kl.18:35

Det var sikkert minst èn voldtektsmann blant de som bestemte regelverket for straffen..

Merete Hegna Photography

14.11.2011 kl.18:44

Jeg har bare ikke ord ..

gjeertseen

14.11.2011 kl.18:55

det e helt sykt! skjønne ikke at folk hell på sånn engang! har ikke ord..

Meru

14.11.2011 kl.19:50

Jeg synes det er bra at flere tør å anmelde de som voldtar, selv om de får lite straff, så blir det lagt merke til.

Jeg synes at alle jenter burde kunne selvforsvar, men jeg mener også at jenter generelt må bli tøffere, ta vare på seg selv og ikke drikke seg fra sans og samling. Det er bare forebyggende. Gutta har like mye ansvar på byen som jentene.
hits