Hund i varm bilHvis du ser at en hund står i en bil en dag det er alt for varmt, vær så snill- ikke vær redd for å si i fra til noen, eller ta saken i egne hender. DU kan redde liv! Om du må knuse ruten for at tilstanden er kritisk, ikke nøl- dette er tillatt, og du trenger ikke erstatte den hvis det var fare for helsen til dyret! 

Dersom uhellet først er ute er det viktig å få hunden nedkjølt med kaldt vann omgående. En hund som får heteslag kan i ettertid få hjerneskader og problemer med bevegeligheten. Konsekvensene av å glemme hunden i bilen bør få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen og enhver. Temperaturen i biler som står i solen stiger svært raskt og hunder tåler generelt varmen dårlig. I verste fall kan hunder som blir forlatt i bilen i solsteiken omkomme på grunn av heteslag.

 

Her finner du en tabell som viser hvordan varmen i en bil utvikler seg i løpet av dagen. 

 

 

For å finne navnet på eieren til Norske biler sender man en SMS til 2282. Start meldingen med regnr og nummer. Altså sms til 2282 "regnr YE00000".

Spre dette og la sommeren 2011 være den sommeren hvor ingen hunder døde i bil!

Tips til hva som kan gjøre det mer behagelig for hunden hvis den må stå i bilen en varm dag:

♦ Parker alltid i skyggen, aldri i solen- hvis det ikke finnes noen skyggeplass: Ikke parker i det hele tatt!

♦ Sørg for at hunden har luft inn i bilen - ha gjerne alle vinduer åpne!

♦ Sørg for at hunden alltid har tilgang til vann - ta deg tid til å gå ut for å fylle på frisk og kaldt vann, og gi gjerne hunden en liten luftetur i samme slengen. 

♦ Det kan vært lurt å spyle et håndkle i vann, som hunden kan ligge på i bilen. 

♦ Man kan få kjøpt vifter til å feste i buret.

♦ Det beste er å la hunden bli igjen hjemme! 

 

IdaToldnæs

18.07.2011 kl.17:29

Jeg har allerede sagt ifra om en hund som var innelåst i bil utenfor jobben min, dette endte heldigvis godt ettersom jeg fant kunden med en gang. Men hunden var allerede ganske varm etter 10 minutter, så eieren lovet å ikke la hunden være alene i bilen for lenge uten vinduene åpne i det minste.
den filmen er trist :/

Vanja - Min lille verden

18.07.2011 kl.17:59

IdaToldnæs: kjempe bra :) Hadde ikke nølt å knust ruta om jeg har sett en hund ligget slik i en varm bil. Stakkars hunder, og ikke bare de, men også babyer. Skjønner ikke hva folk tenker med, når de vet og kjenner når de setter seg i bilen hvor varmt det er bare det har gått 2 minutter, så kjenner man at det er så innmari varmt at man ikke får lyst til å sette seg i en glovarm bil å kjøre. Da burde man tenke såpass om hunder og babyer også

Cosmo King

18.07.2011 kl.21:27

sv; Den er digg! Once u get mac, u never go back ;) Haha, forstår den as. Er så mye digg der inne, vil bare pigge! Det samme gjelder unger, det så jeg på private practice!!

retrocupcake

18.07.2011 kl.22:38

Det ante meg virkeiig IKKE at det fantes noen sms varsling!! Så GENIALT! har nemlig sett den reklamen x-antall ganger i det siste!=/

Husker vi hadde hund da jeg var yngre(frem til jeg var 13, da skulle vi flytte og vi fikk ikke lov å ha hund der vi flyttet til!:( ), og om den var med, stilte vi alltid bilen der det var skygge, og var ikke lenge borte...

Men for det meste var hunden hjemme om vi skulle noe steder, den likte ikke sirener og alle slike tingxD...

Det mest tragiske jeg har hørt om, er faktisk FORELDRE som setter igjen babyene sine i bilen, og kommer tilbake når de er bokstavelig talt stekt!=/ En tidligere venninne, kjente noen som hadde "glemt" babyen sin i bilen, og opplevde nettopp dette... HVA SKJER MED FOLK?

Man skal da IKKE la babyen sin være igjen i bilen uansett, mener nå jeg..

Sv:

Jaa, jeg fant ut at de hadde jellybeans der inne på den siden i sukkerfri, men de var 9 kr billigere på en annen side jeg vet om, men skal sjekke forskjellen i porto, kanskje det allikevel er billigere på den siden du skrev inn=)..

Sv:

Jeg leste kanskje toppen 10-11 sider, før det ble too much=/...

Helt utrolig hva de må ha gått igjennom=/ Er så glad for at de fortsatt har igjen 1 datter, tenk om begge to hadde dødd:(... At den andre også hadde blitt syk, eller om det hadde skjedd noe med henne også=/..

De stoppet dessverre salget like etter hennes død!=O I don´t get it! Inntektene gikk jo til kreftsaken og slikt! o.O

Jeg vil ha flere slike joggebukser!:(

Håper jeg en vakker dag får lest den ut ja, frister å få lest den ut, når jeg ser mange bloggere skriver om den, og ser den i nesten hver eneste dagligvarebutikk... Rart det tok såå lang tid før den kom alle steder... Jeg har jo hatt den lenge, helt siden man kunne forhåndbestille den!=O..
hits